Je publiek zal enthousiast reageren en geeft je een staande ovatie.

Leer presenteren als een pro met Peters & van Lier.
Meteen aanmelden

Welkom bij Peters en van Lier

Wij, Jos Peters en Marlies van Lier, zetten een inspirerende clinic Presenteren in de markt.

Waarom is dat interessant voor jou?

We hebben een clinic ontwikkeld met een onconventionele aanpak. Dat unieke verhaal willen we graag met jou delen. Een verhaal van één wereld en twee uitersten. Een verhaal van een duo, dat elkaar versterkt door de grote contrasten. Wij stellen ons graag aan je voor.

Jos is de oudste, ingetogen, beschouwend en werkzaam geweest in het hoger onderwijs. Als theaterdocent weet Jos hoe je met diverse theatertechnieken beter kunt presenteren. Hij geeft je tools om met meer vertrouwen en impact jouw verhaal te vertellen. “Als pensionado ben ik nog niet klaar met het delen van mijn kennis”.

 

Met het extraverte karakter is Marlies degene, die op de voorgrond treedt. Met haar jarenlange televisie- en podiumervaring pakt ze met veel frivoliteit de rol van presentator, dagvoorzitter, host, maar bovenal verbinder. “Het is mijn kracht om met een pakkende anekdote, interactie met het publiek, emotie in een verhaal te brengen en het publiek mee te nemen”.

Als we op elkaars pad komen, ontstaat er een bijzondere synergie. En dat leidt tot een unieke clinic Presenteren.

Snap je nu waarom ze ons gekscherend The (b)old en the beautiful noemen? Juist de contrasten versterken onze dynamiek. Een ongekende energie, die samenkomt in onze clinic Presenteren.

Communicatie is doorslaggevend voor succes

Als professional presenteer je jezelf, het bureau of de organisatie, waar je werkt, een product,
een dienst, een plan, een idee…

Presenteren raakt de kern van communicatie. Communicatie is
doorslaggevend voor succes. En omdat presenteren de kern raakt van communicatie is het van
belang voor je om dat op een geloofwaardige manier te kunnen. Vooral je non-verbale
communicatie bepaalt je geloofwaardigheid. Je lijf liegt namelijk nooit. Daarom laten we je veel
oefenen met stem en houding.

We willen zo veel als mogelijk individueel maatwerk leveren. Daarom geven we je de
mogelijkheid voorafgaand aan de workshop aan te geven wat je lastig vindt en waar je graag
extra aandacht aan besteedt. Wij gebruiken deze input bij de voorbereiding en uitvoering van
de clinic.

Tijdens onze clinic leer je met meer vertrouwen voor een groep te spreken. Je wilt geloofwaardig zijn. Je creëert interactie met je publiek en daardoor houd je de aandacht vast. Zo bereik je het doel van je presentatie. Je weet om te gaan met spanning. Dat zorgt voor extra
scherpte en alertheid. Je publiek zal enthousiast reageren en geeft je een staande ovatie.

Wanneer is deze Clinic voor jou?

 • Als je onzeker bent over je presentatie, speech, toespraak of lezing
 • Als je jouw team of een groep collega’s inspirerend en levendig wilt leren toespreken
 • Als je last hebt van plankenkoorts en spanning
 • Als je meer impact wilt maken met jouw verhaal
 • Als je meer structuur in jouw verhaal wilt aanbrengen
 • Als je veel wilt oefenen
 • Als je veel bruikbare tips wilt krijgen, die je meteen kunt toepassen in de praktijk

Ook na afloop blijven we je volgen

Veel deelnemers waarderen het om na de workshop nog extra contact te hebben. Daarom is er
de mogelijkgheid voor een telefonische follow-up over jouw eerstvolgende presentatie.

Aanmelden clinic

Waarom Peters & van Lier?

Peters en Van Lier hebben een jarenlange ervaring met presenteren voor kleine en grote groepen. Wij zijn experts in het aanleren van de juiste skills om op een ontspannen, spraakmakende manier te presenteren.

We hebben een aanstekelijk enthousiasme en een praktische aanpak. We laten je veel oefenen en je krijgt persoonlijke feedback. Dat geeft je veel zelfvertrouwen. Vanwege hun achtergrond zijn Peters en Van Lier in staat je repertoire op het gebied van stem en houding door middel van oefeningen te vergroten.

Onze clinic is praktisch, speels, interactief en humorvol vormgegeven. Hierdoor kun je het geleerde direct uitproberen in een veilige sfeer en zelf ervaren wat het best voor jou werkt. Daarom kiezen we voor groepen van 6 tot 8 deelnemers om zoveel mogelijk persoonlijke aandacht te kunnen geven.

Wil je met ons de mogelijkheden voor jouw medewerkers bespreken neem dan contact met ons op. Je kan ons bereiken op 06-226 262 01 of mail met marlies@frispresentaties.nl

 

Aanmelden clinic

Praktisch

 • Tijden 11:00uur tot 16:30uur
 • Gezonde lunch inbegrepen
 • Koffie, thee en FRIS
 • Gezellige afsluiting met een drankje.

 

Samenwerken?

Bel ons via +31 (0)6 22 62 62 01
Of stuur een e-mail

Mijn klanten vertellen

Marlies ken ik al heel wat jaar vanuit het netwerk. De laatste jaren is Marlies nauw betrokken geweest bij alle TGIF borrels in Bergen op Zoom.

Sinds 2017 is het Meeting Point de plek tijdens TGIF BOZ waar ondernemers actief aan elkaar worden voorgesteld en verschillende tips worden gegeven op het gebied van netwerken. Ook dit jaar is Marlies van Lier van FRIS Presentaties weer aanwezig geweest als host om nieuwe bezoekers van TGIF actief met elkaar te verbinden. Dit heeft ze samen met Koen Oosterwaal van het StartersCentra West-Brabant gedaan.

In 2017 hebben we samen het Meeting Point in het leven geroepen. Iedereen weet namelijk hoe het is om op een netwerkborrel te komen waar je nog maar weinig andere gasten kent. Marlies heeft gezorgd voor een warme ontvangst waar je op een laagdrempelige manier kennis maakt met andere ondernemers. En niet zomaar ergens achteraf, maar gewoon tussen de andere VIP tafels. Want je komt er uiteindelijk ook gewoon voor een hele leuke avond.

Marlies en Koen vinden het superleuk om ondernemers met elkaar in contact te brengen en deze spontane ontmoetingen tussen ondernemers te stimuleren. Voor je het weet sta je te praten met een nieuwe klant of potentiële businesspartner. Door het Meeting Point zijn er mooie nieuwe contacten ontstaan. Ook heb ik zelf weer nieuwe ondernemers ontmoet, dankzij Marlies.

Verder ken ik Marlies van verschillende partijen waar wij van PION Horeca & Promotie betrokken bij waren. Marlies was daar vaak als host aanwezig. Marlies is kundig in haar vak, een fijn mens om in je nabije omgeving te hebben waar je een zakelijk of mooi gesprek mee kunt hebben. En mocht je daar nu eens geen zin in hebben, dan is Marlies ook een mooi mens om een gezellige leuke avond mee te beleven. Voetjes van de vloer en handen in de lucht!

Als laatste kan ik je Marlies ook aanbevelen als voice-over voor je voicemail van je telefoon of het inspreken van radioberichten. Een fijne herkenbare stem! Marlies bedankt voor alle jaren van TGIF BOZ. Ik hoop dat we snel weer een nieuwe klus kunnen aangaan!

Meike van den Heuvel Pion Horeca en Promotie


Daar zat ik dan als ondernemer met een goed idee: een informatiemiddag organiseren rondom de privacywetgeving (AVG). Er waren natuurlijk meerdere aanbieders die ditzelfde idee hadden opgevat, maar ik wilde het anders doen omdat ik zag dat ondernemers door de bomen het bos niet meer zagen. Met de stappen van de overheid als leidraad ging ik samen met een specialistenpanel de ondernemers concrete handvatten bieden.

De organisatie van het evenement was in handen van Reflectit, de vaste communicatiepartner van No Corners. De opzet en de organisatie waren dus onder controle, maar ik stond nog voor een laatste uitdaging: Wie gaat het evenement in goede banen leiden? Wie zorgt voor de interactie tussen de bezoekers in de zaal, het specialistenpanel en mij als spreker?

Via mijn netwerk kwam ik in contact met Marlies van Lier van Fris Presentaties. Een week voor het evenement hebben we met het complete team kennisgemaakt, geluncht en het hele programma doorgesproken. Daar merkten we al snel dat er een klik was tussen alle partijen. Marlies begreep snel dat het belangrijk was om de soms toch wat technische taal van de specialisten te vertalen voor het publiek. Een belangrijke doelstelling van het evenement was om begrijpelijke informatie te delen.

Op de dag zelf hadden we zo’n vijftig bezoekers. Marlies wist vanaf het begin de juiste vragen te stellen en de communicatie over en weer heel goed te begeleiden. Voor mij als initiatiefnemer van het evenement was de inzet van Marlies zeker een belangrijke succesfactor voor het event. Bij een volgend evenement maak ik dus graag weer gebruik van de diensten van Marlies!

Peter van der Puyl – No Corners