‘Middels een vleugje humor zorg ik dat er een mooie interactie ontstaat’

Bel je mij?

Dagvoorzitter

Bij het organiseren van een symposium of congres is niets zo belangrijk als een gedegen voorbereiding. Wie kan jouw verhaal het beste uitdragen? En welke kennis doet er echt toe om te delen? Als dagvoorzitter en presentator ondersteun ik je daar graag bij. We gaan samen op zoek naar een inhoud die het beste past bij jouw symposium of congres. Middels een vleugje humor zorg ik er op het podium voor dat er een mooie interactie ontstaat tussen het publiek en de gastsprekers. Een interactie waar men nog lang over napraat.

Een vrouwlijke dagvoorzitter op jouw symposium of congres

Een symposium of congres valt of staat met een goede voorbereiding. In mijn rol als dagvoorzitter en presentator ondersteun ik je daar graag bij. We gaan samen op zoek naar een inhoud die het beste past bij jouw symposium of congres. Daarnaast adviseer ik je hoe je gastsprekers kunt betrekken bij een discussie en nog belangrijker: presenteer ik het symposium of congres.

De reden dat opdrachtgevers voor mij kiezen? Allereerst mijn jarenlange ervaring voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast voelt het voor mij natuurlijk om op een podium te staan. Ik ben niet bang om een discussie te leiden, sterker nog, daar maak ik mijn grootste uitdaging van. Het liefst met het publiek waar ik direct op kan inspelen. Juist het kritisch doorvragen wakkert bij mij een vuurtje aan. Maar even zo goed de juiste vragen stellen om een mooie interactie tussen mensen te creëren.

Als dagvoorzitter leid ik de dag, bewaak ik de tijd, ben ik gastvrouw en introduceer en interview ik de sprekers voor meer interactie op het podium. Hoe ik dat doe? Door het onderwerp eigen te maken en nieuwsgierig als ik ben nog dieper in de materie te duiken.

Een symposium of congres is er juist om kennis te delen

Een mooi voorbeeld is een klus die ik deed voor de hospice. Tijdens mijn voorbereiding ontdekte ik dat ik veel meer over deze specialistenzorg te weten wilde komen. Ik wilde niets liever dan met eigen ogen ervaren hoe het er daar aan toe gaat. Vooraf heb ik er een bezoekje gebracht en heb ik ‘letterlijk’ een kijkje genomen in de wereld van mijn opdrachtgever.

Dat maakt een opdracht zo waardevol. Maar ook de interactie op het podium draagt daaraan bij. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer ik iets niet begrijp, dit vast bij andere mensen in het publiek even zo goed vragen oproept. Zonde! Een symposium of congres is er juist om kennis te delen en dan is het uiterst belangrijk dat de boodschap die men deelt voor iedereen even duidelijk is. En als het einde nadert, dan zorg ik voor een mooie samenvatting van hetgeen er besproken is.

Wat mij siert is dat ik een congres of een symposium met een vleugje humor begeleid en dat wordt enorm gewaardeerd. Mag ik bij jou op het podium staan? Ik vertel je graag de mogelijkheden. 

Benieuwd wat ik nog meer voor jou kan betekenen? Naast dagvoorzitter ben ik ook werkzaam als host, presentatrice en voice-over

Samenwerken?

Bel mij op +31 (0)6 22 62 62 01

Of stuur mij een e-mail

Mijn klanten vertellen

Ik heb Marlies een keer ontmoet bij een videoshoot van Zuidwest TV voor WestBrabant BusinessPlaza, waarvoor ik geïnterviewd werd. We hadden gelijk een klik en gespreksstof voor 10.

Onlangs organiseerde ik een event voor een goede klant en daarvoor had ik een presentator nodig. Uiteindelijk kwam ik weer terecht bij Marlies en dat bleek een goede keuze. Buiten het feit dat Marlies een frisse verschijning is, is ze ook vakkundig en heeft ze op een professionele manier met de nodige flair het event van mijn klant aan elkaar gepraat.

Als ik voor een volgend event weer een presentator of dagvoorzitter nodig heb, weet ik Marlies zeker te vinden!

Sonja Schaap – Reflectit